سرمایه گذاری برای تولید
دوشنبه ،29 اردیبهشت 1404
سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی
  • 1403/11/08 - 12:57
  • - تعداد بازدید: 22
  • - تعداد بازدیدکننده: 16
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

سرمایه گذاری و برنامه ریزی بلندمدت؛ لازمه خودکفایی در تولید دانه‌های روغنی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بر لزوم خودکفایی در کشت دانه‌های روغنی تاکید کرد و گفت: خودکفایی در این امر نیاز به سرمایه گذاری و برنامه ریزی بلندمدت دارد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ، خسرو شهبازی با اشاره به نقش تاثیرگذار کشت دانه‌های روغنی افزود: با توجه به اینکه حدود 90درصد از نیاز کشور به روغن از طریق واردات روغن خام یا دانه‌های روغنی تامین می‌شود و با توجه به استراتژیک بودن روغن و نقش آن در تامین امنیت غذایی، لازم است که میزان وابستگی با افزایش تولید داخلی جبران شود.
وی با بیان اینکه بیشتر دانه‌های روغنی جزو محصولات کم توقع بوده و در اکثر اراضی کشور قابل کشت بوده و نیاز غذایی بالایی ندارند، اظهار کرد: عمده ترین دانه روغنی در کشور کلزا بوده و بعد از آن می‌توان به سویا، آفتابگردان روغنی، کنجد، گلرنگ و کاملینا اشاره کرد.
شهبازی در مقایسه بین کشت سویا با سایر دانه‌های روغنی ادامه داد: سویا جزو دانه‌های روغنی سازگار با اقلیم مرطوب و خاک‌های اسیدی است، اما سایر دانه‌های روغنی مثل کلزا، کنجد و آفتابگردان روغنی نیاز آبی کمتری داشته و حتی محصولاتی مثل گلرنگ و کاملینا به صورت دیم کشت می‌شود.
رئیس جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: در اکثر استان‌های کشور امکان کشت و تولید بخشی از دانه‌های روغنی وجود دارد ولی بیشترین سطح کشت بخصوص کلزا در استان‌های خوزستان‌، گلستان و کرمانشاه است و در آذربایجان غربی نیز بیشترین سطوح کشت مربوط به شهرستانهای نقده، بوکان، پلدشت و میاندوآب است.
وی در خصوص میزان برداشت دانه‌های روغنی در هر هکتار نیز گفت: میزان تولید بسته به نوع محصول فرق می‌کند، در محصولات آبی مثل کلزا میانگین تولید حدود 3 هزار و دو هزار و 500 کیلوگرم در هکتار و در محصولات دیم مانند گلرنگ میانگین تولید 500-700 کیلوگرم در هکتار است.
شهبازی با اشاره به عوامل موثر در کاهش کشت دانه‌ روغنی کلزا افزود: کاهش بارندگی و عدم تامین آب برای کشت‌های پاییزه در برخی از استان‌ها، مشکلات ناشی از خرید تضمینی و پرداخت به موقع بهاء کلزا از عوامل تاثیرگذار بر کاهش سطح زیر کشت این محصول است.

  • گروه خبری : اخبار صفحه اول,اخبار,آرشیو خبری
  • کد خبر : 192332
فاطمه جوانمرد
خبرنگار

فاطمه جوانمرد

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
تنظیمات قالب