سرمایه گذاری برای تولید
پنجشنبه ،01 خرداد 1404
سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی
  • 1402/10/04 - 16:00
  • - تعداد بازدید: 7
  • - تعداد بازدیدکننده: 7
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

86 هزار میلیارد ریال ارزش سرمایه گذاری در صنعت طیور آذربایجان‌غربی است / نزدیک 30 درصد از تولید گوشت مرغ استان ازنژاد آرین است

معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: از751 واحد صنعتی طیور درسطح استان ، تعداد693 واحد فعال است که حجم سرمایه گذاری انجام شده در آنها به 86 هزار میلیارد ریال می‌رسد.

ه گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ، پرویز بستانچی اظهار کرد: براساس آمار و ارقام موجود، آذربایجان غربی قطب فعال تولید مرغ کشور بوده و در رده هفتم کشوری قرار دارد و طی سال، بطور میانگین سه بار جوجه ریزی در این واحدها انجام می شود که هر دوره 45 روز طول می کشد؛ هفت زنجیره فعال در استان وجود دارد که 46 درصد جوجه ریزی توسط این زنجیره ها انجام می شود.
بستانچی تاکید کرد: در کل کشور بیش از 18 هزار واحد مرغ گوشتی وجود دارد که از این تعداد 751 مورد شامل بیش از چهار در صد در این استان واقع شده که ظرفیت واحد های فعال 16 میلیون و 660 هزار قطعه جوجه در هر دوره است.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: این استان دارای 2 واحد مرغ اجداد از نژاد ایرانی آرین است که در پی تحریم‌های سال 1398 و با دستور رهبر معظم انقلاب برای حمایت از دستاوردهای ایرانی و اسلامی این واحدها توسط شرکت های زنجیره یکپارچه تولید گوشت مرغ به پرور ارومیه و اروم گوهر دانه راه اندازی و تقویت شده است و هم اکنون نیز واحد اجداد به پرور ارومیه مرغ لاین در مرحله تولید قرار دارد.
بستانچی با اشاره به برنامه های حمایتی در جهت توسعه پرورش مرغ آرین ، افزود: در همین راستا تسهیلات به تولید کنندگان مرغ آرین با نرخ بهره 2 تا 6 درصد اعطا می شود و شرکت پشتیبانی امور دام نیز نهاده مدت دار به آنان ارائه می کند و اجازه خرید توسط شرکت امور دام برای آن 12 درصد بیش از سویه های وارداتی است.
وی اذعان داشت: 26 تا 30 درصد از تولید گوشت مرغ استان از نژاد آرین است؛ ارومیه، خوی، مهاباد، نقده، میاندوآب، سردشت، بوکان و پیرانشهر بیشترین میزان تولید را در این زمینه دارند و اگر برای ما تحریمی در نظر گرفته شود ما از این نژاد می‌توانیم استفاده کنیم.
وی همچنین خاطر نشان کرد: 67 واحد مرغ مادر در استان وجود دارد که 61 واحد از این تعداد فعال هستند و 16 واحد مرغ مادر از نژاد آرین در این استان فعالیت می کند.
بستانچی افزود: افزایش و توسعه زنجیره های موجود در دستور کار است چرا که به علت شرایط مطلوب استان می توان به سمت توسعه صادرات حرکت کرد و هم اکنون 2 زنجیره درخواست افزایش ظرفیت به میزان 2.5 میلیون قطعه را ارائه کرده اند که در یک سال آینده در شهرهای ارومیه و بوکان فعال خواهند شد.
وی ادامه داد: در دهه فجر امسال توسعه مرغ گوشتی یکی از زنجیره ها به ظرفیت یک میلیون و 600 هزارقطعه در دوره در شهرستان مهاباد به بهره برداری می رسد.
  • گروه خبری : اخبار صفحه اول,اخبار,آرشیو خبری,معاونت بهبود تولیدات دامی
  • کد خبر : 57555
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
تنظیمات قالب