سرمایه گذاری برای تولید
یکشنبه ،04 خرداد 1404
سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی
  • 1401/12/15 - 14:19
  • - تعداد بازدید: 1
  • - تعداد بازدیدکننده: 1
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

آغاز طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت در آذربایجان غربی / 50 میلیون اصله نهال در استان کاشته‌ می‌شود

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت طبق فرمایشات مقام معظم رهبری و تاکید ریاست جمهور از ابتدای سال 1402 رقم خواهد خورد که سهم استان در طول چهار سال 50 میلیون اصله درخت است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، خسرو شهبازی در مراسم روز درختکاری که همزمان با آغاز هغته منابع طبیعی در ارومیه برگزار شد ، اظهارکرد : وزارت جهاد کشاورزی طرحی تحت عنوان کاشت یک میلیارد درخت را مطرح و رئیس جمهوری نیز آن را تایید کرد، طرحی که در راستای طرح جهانی کاشت یک تریلیون درخت تا سال 2030 در دنیا بوده و قرار است در بازه زمانی 4 ساله یک میلیارد درخت در سراسر کشور کاشته شود.
شهبازی با بیان اینکه سهم استان از کاشت یک میلیارد درخت در طول چهار سال به 50 میلیون اصله افزایش یافته است ، افزود: سهم آذربایجان غربی تولید سالانه هشت میلیون و 300 هزار اصله نهال بود که این میزان به پیشنهاد استاندار آذربایجان غربی به 12 میلیون و 500 هزار اصله نهال افزایش می‌یابد که آغاز ان از سال 1402 خواهد بود ولی تولید نهال بدین منظوراز دو ماه پیش در استان آغاز شده است .
این مسئول اضافه کرد: باید در کنار حفاظت از جنگل‌ها و منابع طبیعی، کاشت درخت را نیز در دستور کار قرار دهیم، همانطور که رهبر معظم انقلاب در سالهای اخیر به جای یک اصله ، دو اصله نهال در روز درختکاری غرس می کنندکه نشان از اهمیت این موضوع است.
وی تصریح کرد: بسیاری از کشورها در راستای تعهدات بین‌المللی در بخش درختکاری فعال شده‌اند به طوری که چین به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان کربن، کاشت 70 میلیارد اصله درخت در سرزمین خود را هدفگذاری کرده و تاکنون 50 میلیارد آن را کاشته است.
این مسئول خاطر نشان کرد: همسایگان ایران مانند ترکیه ، افغانستان و پاکستان کاشت درخت را نیز تا سال 2030 برنامه‌ریزی کرده و در حال اجرای طرح هستند.
وی ادامه داد: ایران با داشتن صنایع پرکربن بر اساس آمار سال 2020 رتبه هفتم تولید کننده کربن با توجه به تغییرات اقلیمی و افزایش گاز‌های گلخانه‌ای را دارد و این امر باعث ریزش زودرس برگ درختان و به خواب رفتن زودهنگام آنان پیش از موعد مقرر و سایر مسائل زیست محیطی می شود.
سرپرست سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: استان با دارا بودن 110 هزار هکتار جنگل دارای سطح سبز پایینی است و نباید هیچ وقت درختکاری در طول سال قطع شود و حتی در مرداد ماه نیز با کشت های گلدانی می توان اجرای این طرح را تداوم بخشید .
وی ادامه داد: باید توسعه کاشت درختان مثمر سازگار با کم آبی در مناطق مستعد که به سفره های زیر زمینی فشار نیاورد ، نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
شهبازی خاطر نشان کرد: باید از ظرفیت‌های مردمی در طرح کاشت یک میلیارد درخت که با هدف کاهش گازهای گلخانه‌ای، جلوگیری از تخریب منابع طبیعی و سرزمین است ، به نحو بهینه استفاده شود.
این مسئول تاکید کرد: کشور ما دارای اقلیم خشک است و ما با هم می‌توانیم با کاشت درخت شرایط اقلیمی که زندگی را برای ما سخت می‌کند را مدیریت کرده و نجات دهیم و در استان ما نیز با توجه به بحران دریاچه ارومیه و افزایش ریزگردهای نمکی و مقابله با فرسایش بادی و گرد و غبار نهال و بوته کاری در حاشیه دریاچه ارومیه و اجرای طرحهای احیایی ازاهمیت بیشتری برخوردار است.
وی بیان کرد: تخریب جنگل‌ها عواقب و معضلات زیست‌محیطی بسیاری از جمله فرسایش خاک، آلودگی آب و خاک، پدیده ریزگرد، بروز بلایای طبیعی و تولید گازهای گلخانه‌ای را در پی داشته است که منجر به گرم شدن زمین و به خطر افتادن امنیت غذایی می‌شود.
کلشی نژاد امام جمعه اهل سنت شهرستان ارومیه نیز در این مراسم گفت : حفاظت از منابع طبیعی وظیفه ای همگانی است و باید این نعمت خدادادی برای نسل های آینده نگهداری شود.
وی به اهمیت درختکاری از منظر آموزه‌های اسلامی اشاره کرد و افزود: کاشت درخت‌های مثمر دارای برکات بسیاری است و باید همه مسلمانان در این عرصه تلاش کنند.
  • گروه خبری : اخبار صفحه اول,آرشیو خبری
  • کد خبر : 56860
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
تنظیمات قالب