ظرفیت تولید جوجه بومی در آذربایجانغربی به 225 هزار قطعه میرسد
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: ظرفیت تولید سالانه استان در زمینه جوجه بومی بین 125 تا 225 هزار قطعه است که بنا برنیاز بازار و میزان متقاضی، تولید شده و در بازار توزیع می شود.

وی ادامه داد: نژادهای موجود از روستاهای استان در راستای افزایش ذخایر ژنتیکی جمع آوری شده است و بعد از اصلاحات لازم هم اکنون در چرخه تولید قرار دارد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اضافه کرد: مرکز اصلاح نژاد مرغ بومی این استان تنها مرکز تولید کننده مرغ بومی آذربایجان غربی بوده که سالانه در صورت مساعد بودن بازار تقاضا، بیش از 200 هزار قطعه جوجه بومی تولید می کند.
وی ادامه داد: در سایه اصلاح نژادی انجام گرفته وزن طیور بومی در 12 هفته از 1.2 کیلوگرم به 1.7 کیلوگرم افزایش یافته است.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، پرویز بستانچی اضافه کرد: در حال حاضر 27 نسل از این مرغ ها در این ایستگاه پرورش و نگهداری می شود و اگر روزی جمعیت دام و طیوربومی استان دچار مشکل شود، ذخایر ژنتیکی دامهای بومی نقش بسزایی در پرورش دامهای جدید و تامین نیاز داخلی خواهد داشت.
وی بیان کرد: حمایت جدی و بیشتر دستگاه های مرتبط از گونه های نژادهای اصیل بومی منطقه از جمله گوسفند قزل و ماکویی، مراکز تکثیر و پرورش ماهیان گرمابی و خاویاری، نژاد گاومیش، مرغ بومی و سایر ذخایر ژنتیک دام و طیور و آبزیان در استان لازم است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اظهار کرد: در کنار افزایش تعداد دامهای اصیل و آمیخته و نژاد طیور با صرفه اقتصادی نباید از حفظ اندوختههای ژنتیکی دام و طیور بومی هم غافل شد، چون دام و طیور بومی با وضعیت آب و هوایی، شرایط اقلیمی سازگار هستند و در مقابل بیماریها مقاومت زیادی دارند.
بستانچی اضافه کرد: مصرف جیره در این نژادهای بومی، در مقایسه با میزان مصرف متوسط جیره در نژادهای دیگر، کمتر است و پرورش این مرغها هزینههای اولیه کمتری در مقایسه با نژادهای توسعه یافته، طلب میکند.
مرغ و جوجه بومی اغلب در خانه های روستایی و برای تامین نیاز روزمره روستاییان به گوشت مرغ نگهداری می شود بسیاری از روستاییان این نژادها را با جوجه ریزی در ایام سال در مزارع خود تولید و تکثیر و پرورش می دهند.