امسال بیش از 340 هزار تن گوجه فرنگی از مزارع آذربایجانغربی برداشت می شود

مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: برداشت گوجه فرنگی از سطح 5 هزار و 300 هکتار از مزارع کشاورزی استان آغاز شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، مهدیه فلاح افزود: امسال پیشبینی میشود که بیش از 340 هزار تن گوجه فرنگی از اراضی زیر کشت این محصول که در ارقام مختلف مانند سانست،سما، پارس،8320 کارن ،فورمونت، لونا، سوپر لونا، اناری و شیمیایی ، کمودور و کامنتا کشت شده، برداشت شود.
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: ادامه داد: 45 تا 50 درصد این محصول در داخل استان به اشکال مختلف اعم از تازه خوری و فراوری شده مصرف میشود.
وی بیان کرد: شهرستان ارومیه، میاندوآب، شاهیندژ و بوکان بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص دادهاند.
فلاح اضافه کرد: گوجه فرنگی در استان به صورت رب و سس بیشتر مصرف میشود و کار عمل آوری آن در کارخانه های داخل استان و یا به صورت خانگی صورت میگیرد
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: متوسط عملکرد در هکتار این محصول 65 تن است و نیاز آبی گوجه فرنگی حدود هشت هزار مترمکعب در هکتار است که که این میزان بسته به روش آبیاری تغییر میکند.
وی اضافه کرد: از اقدامات سازمان جهاد کشاورزی در راستای صرفه جویی در مصرف آب در گوجه فرنگی و سایر محصولات سبزی و صیفی جایگزینی روش آبیاری از غرقابی به آبیاری نوار تیپ است.
مدیر زراعت سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی گفت: از اقدامات دیگر در زمینه کشت کوجه فرنگی احداث دو واحد بانک نشاء مکانیزه است.
فلاح اظهار کرد: علاوه بر صرفه جویی آب در خزانه کشت از هدر رفت آب ناشی از کشت نشاهای ناسالم که باعث از بین رفتن محصول در اواسط دوره رشد میشوند و کشاورز مجبور به شخم مزرعه و کشت مجدد می شود، جلوگیری میکند.
به گفته وی با بیان اینکه سرانه مصرف این محصول در استان 50 کیلوگرم است، اظهار کرد: 60 هزار تن از گوجه فرنگی تولید شده در استان به صورت تازه خوری مصرف و بقیه توسط صنایع تبدیلی خریداری میشود.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان بیان کرد: گوجه فرنگی یکی از محصولات مهم تولیدی در آذربایجانغربی است که علاوه بر مصرف داخلی به صورت تازه خوری پس از فرآوری در منازل و کارخانجات استان به صورت رب و سس مورد استفاده قرار می گیرد.