آیین سمنو پزان در روستای صفر بهی ارومیه برگزار شد
آیین سمنو پزان با حضور مشاور امور بانوان رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی ، مسولان مراکز جهاد کشاورزی دهستان نازلو چای و بکشلو چای و بانوان روستایی در روستای "صفر بهی" ارومیه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ، سمنوپزان نمادی از همدلی و انسجام و رسم دیرینه مردم ایران است که بساط پختن آن با رسیدن فصل بهار برپا میشود. این باور قدیمی وجود دارد که افراد شرکتکننده در این مراسم باید چشم و دل پاک و ساده باشند. همچنین از همان اول و پاک کردن گندم تا آخرین مرحله، افراد با وضو این کارها را انجام میدهند تا خیر و برکت شامل این غذای شگفت انگیز شود.
در این آیین برای پخت سمنو از گندم های بهاره کاشت شده در این منطقه استفاده می شود. به این صورت که ابتدا گندم ها را در آب می خیسانند تا جوانه بزند سپس آنها را روی یک پارچه سفید که روی یک سینی چوبی قرار دارد، پهن می کنند و روی آن را می پوشانند و هر روز به آن آب می پاشند تا جوانه ها سبز شوند.
این فرآیند حدود ۱۰ تا ۱۵ روز طول می کشد، در نهایت زمان برگزاری آئین پخت سمنو از راه می رسد و زنان روستا در کنار هم با بیان آرزوهایشان سبزه ها را برش می زنند و سپس آنها را داخل یک ظرف می ریزند و آن را با سنگ های تراش خورده شبیه کله قند می کوبند تا شیره گندم های سبز شده بیرون بزند.
در نهایت شیره و آب گرفته شده از گندم کوبیده شده را داخل ظرفی بزرگ می ریزند و به مقداری که لازم است به آن آرد گندم اضافه و آن را حل می کنند و در نهایت داخل یک قابلمه بزرگ می ریزند و روی آتش می گذارند تا پخته شود.
لازم به ذکر است که در ادامه این مراسم مشاور امور بانوان رییس سازمان جهاد کشاورزی استان و مسئولان مراکز جهاد کشاورزی بکشلو چای و دهستان نازلو چای ارومیه از باغچه سلامت خانگی بانوی روستایی ساکن این روستا بازدید کردند.