سرمایه گذاری برای تولید
جمعه ،02 خرداد 1404
سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی
  • 1402/07/18 - 11:35
  • - تعداد بازدید: 2
  • - تعداد بازدیدکننده: 2
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

ذبح در کشتارگاه های دام و طیور آذربایجان غربی با دستگاه انجام نمی شود/ فرهنگ سازی برای غذای حلال برای دست یابی به سلامت جامعه ضروری است

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی گفت: در هیچ کدام از 28 کشتارگاه دام و طیور در استان اعمال ذبح شرعی با دستگاه انجام نمی گیرد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، حجت الاسلام مهدی ولی زاده در مراسم گرامیداشت 14 مهر روز ملی دامپزشکی  افزود: در هیچ کشتارگاهی ذبح توسط دستگاه صورت نمی گیرد و ذبح دام و طیور توسط ذابحین با نظارت ناظرین شرعی انجام می گیرد.

حجت الاسلام ولی زاده با اشاره به اهم اقدامات  دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی اظهار کرد: قانون نظارت شرعی از دهه هشتاد به بعد اجرا می شود و طبق ماده 4 این قانون تمام واحدهای تولیدی گوشت اعم از کشتارهای دام و طیور ،مراکز فرآوری و عمل آوری، کارخانجات سوسیس و کالباس، مبادی ورودی گوشت از خارج از کشور (گمرک) و مراکز صیادی موظف به بکارگیری ناظر شرعی هستند.

وی افزود: بر اساس ماده هفت قانون فوق آموزش و معرفی این ناظرین شرعی بر عهده حوزه نمایندگی ولی فقیه در دامپزشکی می باشد و بر این اساس در آذربایجان غربی در کلیه کشتارگاه ها اعم از 12 کشتارگاه طیور، 16 کشتارگاه دام و هشت مرکز بسته بندی و مراکز مشمول قانون به تعداد 34 ناظر شرعی بعد از طی دوره های آموزشی تخصصی مشغول به فعالیت و نظارت بر حلیت و طهارت مواد تولیدی هستند.

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در اداره کل دامپزشکی آذربایجان غربی اضافه کرد: تعداد 101 نفر ذابح در 28 کشتارگاه دام و طیور استان، دوره های آموزشی را فراگرفته و بر اساس آداب اسلامی زیر نظر ناظر شرعی در راستای تامین غذای حلال و پاک فعالیت می کنند.

وی ادامه داد: پلمپ های پلاستیکی نشانه گذاری بر روی لاشه های دام در استان آذربایجان غربی تهیه شده و به لاشه های دام الصاق می شود که در آن نوع و جنس لاشه ذبح شده مشخص می شود.

حجت الاسلام ولی زاده تصریح کرد: اجزای حرام دام و طیور در کشتارگاه های دام معدوم می شود و این اجزا از کشتارگاه ها خارج نمی شوند.

وی اظهار کرد: انتظار از مجموعه های فرهنگی اعم از صدا و سیما، تبلیغات اسلامی، ارشاد، حوزه های علمیه، منابر و مساجد و ... این است که در مسئله غذای حلال فرهنگ سازی لازم را انجام دهند، چرا که ذبح شرعی یکی از افتخارات شریعت اسلامی است .

وی تاکید کرد: امروزه در بازارهای اروپایی و غیر مسلمان معمولا از گوشت با آرم حلال استقبال ویژه می شود، چون بر اثر مراعات آداب ذبح اسلامی لاشه ذبح شده سالم تر و لذیذ تر است و ماندگاری آن بیشتر خواهد بود.
  • گروه خبری : اخبار,آرشیو خبری,اداره کل دامپزشکی
  • کد خبر : 57389
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
تنظیمات قالب