330 هزار تن سیب صنعتی در آذربایجانغربی فرآوری شد/ محصولات فراوری شده آماده صادرات به بازارهای کشورهای هدف

رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: 330 هزار تن سیب صنعتی و درجه 3 از آغاز فصل برداشت تاکنون توسط کارخانهها در استان خریداری و فرآوری شدهاست.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی، خسرو شهبازی در گفتگو با مجری برنامه اکینچی لر از صدا و سیمای مرکز استان ،با اشاره به فعالیت 35 واحد فراوری و تولید کنسانتره میوه در استان، افزود: سیب پادرختی که در گذشته برای استان یک معضل بود با انجام فرایندهای تکمیلی به یک محصول باارزش صادراتی تبدیل و آماده صادرات به بازارهای هدف است.
وی با اشاره به اینکه آذربایجانغربی قطب تولید سیب در کشور است، اضافه کرد: از چهار میلیون تن سیب درختی تولیدی کشور، یک تا 1.5 میلیون تن توسط کشاورزان این منطقه تولید میشود.
وی با اشاره به تهیه نقشه جامع سیب آذربایجان غربی اظهار کرد: در زمینه صادرات سیب نیز 52 واحد سورت و بسته بندی با سیستم های مکانیزه در طی دو سال اخیر راه اندازی کرده ایم و 280 هزار تن در سال ظرفیت سورت و بسته بندی استان است که انجام می شود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی ادامه داد: درصدد برندسازی برای سیب استان در راستای توسعه صادرات و یافتن بازارهای جدید خارجی هستیم.
شهبازی گفت: تغذیه گیاهی، اصلاح باغاتی که باروری آنها کم شده و برنامه ریزی برای فرآوری بهتر سیب صنعتی درجه 3 که شامل 300 تا 400 هزارتن است، از جمله برنامه ریزی های ما در استان به شمار می رود.
وی با بیان اینکه راه اندازی کارگاههای چیپس سیب نیز در دستور کار است، افزود: این موضوع در راستای اشتغال زایی و فرآوری این میوه و همچنین صادرات به بازارهای هدف پیگیری می شود.
وی اضافه کرد: پیش از راه اندازی واحدهای سورت و بسته بندی مکانیزه، سیب درختی صادراتی استان بعد از رسیدن به کشور مقصد دوباره بستهبندی و سورت میشد که از کیفیت محصول کاسته می شد که این مشکل تا حدود زیادی رفع شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی اظهار کرد: هم اکنون سیب درختی استان سایزبندی شده و با وزن بندی خود به کشورهایی مثل روسیه، پاکستان، هندوستان، عربستان و ازبکستان و همچنین کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شود.