سرمایه گذاری برای تولید
دوشنبه ،29 اردیبهشت 1404
سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی
  • 1403/05/15 - 10:33
  • - تعداد بازدید: 10
  • - تعداد بازدیدکننده: 9
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

رهاسازی حشرات شکارگر در ۵۷۵ هکتار از مزارع میاندوآب

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: حشرات شکارگر در ۵۷۵ هکتار از مزارع گوجه‌فرنگی و ذرت این شهرستان با هدف کاهش استفاده از سموم رها شدند.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ، رضا مقدم افزود: در راستای توسعه مبارزه بیولوژیک با آفات، کاهش مصرف سموم شیمیایی، جلوگیری از خطرات آلودگی زیست محیطی و تولید محصول سالم، مدیریت جهاد کشاورزی میاندوآب از سال ۱۳۹۲ با راه‌اندازی و تجهیز محیطی برای حشرات، عنکبوتیان و بندپایان با الهام از محیط زندگی‌شان (انسکتاریوم) در این شهرستان، حشرات شکارگر را تولید و توزیع می کند.

وی ادامه داد: میاندوآب بعد از ارومیه، دومین شهر استان آذربایجان غربی است که در زمینه تولید حشرات مفید شکارگر فعالیت می کند.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: امسال ۵۵۰ هزار عدد زنبور براکون و ۲ هزار و ۲۰۰ گرم تخم زنبور تریکوگراما در انسکتاریوم میاندوآب تولید و برای کنترل جمعیت آفات مینوز و هلیوتیس در سطح ۵۵۰ هکتار از مزارع گوجه فرنگی این شهرستان رها شده است.

مقدم افزود: همچنین ۲۵۰ هزار عدد زنبور براکون برای کنترل آفات کرم ساقه خوار و برگ خوار محصول ذرت، تولید و در ۲۵ هکتار از مزارع این محصول در شهرستان رها شد و در راستای مدیریت تلفیقی آفات از نصب تله های فرمونی نیز برای ردیابی آفات در محصولات مختلف استفاده می شود.

وی ادامه داد: با توجه به نتایج مثبت حاصل از رهاسازی حشرات شکارگر در کنترل بیولوژیک آفات هلیوتیس و مینوز در مزارع گوجه فرنگی طی سالیان گذشته، علاوه بر کشاورزان شهرستان میاندوآب، کشاورزان شهرستان های همجوار از جمله بوکان، شاهین دژ و نقده نیز از این روش مبارزه استقبال و برای دریافت حشرات شکارگر به انسکتاریوم میاندوآب مراجعه می کنند.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب با اشاره به آغاز برداشت محصول گوجه فرنگی از مزارع این شهرستان اظهار کرد: برداشت گوجه فرنگی از اوایل مرداد ماه در این شهرستان آغاز شده است و همچنان ادامه دارد.

مقدم افزود: امسال هزار و ۶۹ هکتار از اراضی شهرستان میاندوآب به کشت محصول گوجه فرنگی اختصاص یافته است و پیش بینی می شود ۸۰ هزار تن محصول از این اراضی برداشت و روانه بازار مصرف شود.

وی با اشاره به ضرورت افزایش بهره وری آب در بخش کشاورزی اضافه کرد: به منظور کاهش مصرف آب در تولید محصول گوجه فرنگی، بیش از ۸۵ درصد از مزارع گوجه فرنگی این شهرستان به نوار آبیاری تیپ مجهز شده است.

مقدم با اشاره به اهمیت توسعه صنایع غذایی و تبدیلی کشاورزی در راستای جذب محصول تولیدی کشاورزان گفت: سه کارخانه تولید رُب صنعتی، در مجموع با ظرفیت تولید سالانه هفت هزار و ۲۰۰ تن، در این شهرستان فعالیت دارند.

 زنبور براکون از طریق تخم گذاری روی لارو و تریکوگراما از طریق تخم گذاری روی تخم آفات باعث کنترل جمعیت آفات می شوند که این عمل در زنبور براکون با رهاسازی خود حشره و در زنبور تریکوگراما با کارت گذاری تخم زنبور در مزارع میسر می شود.

آفات مینوز و هلیوتیس یکی از آفات مهم در مزارع گوجه فرنگی است که لاروهای آنها با تغذیه از برگ و میوه گیاه باعث فساد میوه و خسارت زیادی به مزارع می شوند و برای کنترل آنها روش های مختلفی وجود دارد که روش کنترل بیولوژیک با توجه به مقرون به صرفه بودن، عدم اثرات زیانبار در جانداران و محیط زیست، تداوم و ماندگاری در طبیعت بیشتر توصیه می شود.

دشت حاصلخیز میاندوآب با ۴۵ هزار هکتار اراضی قابل کشت، شامل ۳۷ هزار هکتار اراضی زراعی، هشت هزار هکتار باغ و تولید سالانه بیش از ۸۷۴ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی در جنوب آذربایجان‌غربی است.

  • گروه خبری : اخبار,آرشیو خبری,میاندوآب
  • کد خبر : 180704

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
تنظیمات قالب