سرمایه گذاری برای تولید
جمعه ،02 خرداد 1404
سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان غربی
  • 1402/03/22 - 21:26
  • - تعداد بازدید: 1
  • - تعداد بازدیدکننده: 1
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

زراعت مدرن، تجارتی که در خانه‌های سبز رونق می‌گیرد / 242 گلخانه در آذربایجان‌غربی مشغول تولید و فعالیت هستند

ارز آوری مناسب و ایجاد اشتغال در استان‌هایی مانند آذربایجان‌غربی که دارای مرزهای مشترک با کشورهای خارجی و نیز آب و هوای مطلوب برای کشاورزی و تولید اقتصادی هستند، در زمینه گلخانه‌ها موضوعی است که نمی‌توان به سادگی از کنار آن عبور کرد.

شهرستان ارومیه یکی از مناطقی در این استان است که به علت واقع شدن در مرکز استان و دارای بودن مرز مشترک با کشور ترکیه این روزها جنب و جوش سرمایه‌گذاران بخش کشاورزی برای توسعه فعالیت‌ها در قالب گلخانه‌ها در آن رونق گرفته‌ است.

توسعه کشت‌های گلخانه‌ای که در 2 دهه گذشته در کشور و به تبع آن در آذربایجان‌غربی رایج شده توانسته‌ است علاوه برصرفه‌جویی 80 درصدی در مصرف آب منجر به افزایش چندین برابری در تولید محصولات شود.حمایت استاندار آذربایجان‌غربی به عنوان نماینده عالی دولت در منطقه از این موضوع و تلاش برای راه‌اندازی نهضت گلخانه‌ای و اراده مدیریت ارشد استان بر تسهیل ارائه خدمات به سرمایه‌گذاران باعث شده تا تمایل به حضور سرمایه‌گذاران در این بخش افزایش یابد.

242 گلخانه در آذربایجان‌غربی مشغول تولید و فعالیت هستند

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی می‌گوید: گلخانه‌های استان به تعداد 242 در مساحت 72.4 هکتار احداث و مشغول تولید هستند و با اشتغالزایی 720 نفر به صورت مستقیم و یک هزار و 440 نفر به صورت غیر مستقیم فعالیت می‌کنند.

علی دیانتی با اشاره به اینکه این استان پتانسیل‌های خوبی در بخش توسعه کشاورزی دارد، اظهار کرد: با توجه به محدودیت‌های اقلیمی و اجرای مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه گلخانه‌ها را با سرعت بیشتری گسترش خواهیم داد و توسعه کشت محصولاتی چون سبزی و صیفی در مکان‌های مدیریت شده در دستور کار است.

به گفته وی، تاکیدات استاندار آذربایجان غربی نیز درباره نهضت گلخانه‌ای باعث شده تا این اقدامات با جدیت پیگیری و اجرایی شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه کل تولیدات بخش کشاورزی استان سالانه 6.2 میلیون تُن است، ادامه داد: سالانه بیش از 11 هزار تن محصول اعم از سبزی و سیفی، گل شاخه بریده و نهال در گلخانه‌ها تولید می‌شود.

دیانتی،  کاشت بهینه زراعی را از ضروریات استان برای بهبود وضعیت دریاچه ضروری بیان کرد و گفت: توسعه گلخانه‌ها در راستای این هدف و صیانت از محیط زیست و در مسیر مدیریت غذایی در پی افزایش جمعیت و نیاز به افزایش تولید بوده است.

وی با بیان اینکه محدودیت‌های منابع باعث شده که ما نتوانیم در واحد سطح و عرصه های باز اراضی خود را توسعه دهیم، یادآور شد: برای اینکه بتوانیم با روش‌های نوین آبیاری با آب کم تولید در واحد سطح افزایش یابد باید تولید در مکان‌های تحت کنترل باشد.

دیانتی با اشاره به اینکه تولید در واحدهای کنترل شده 10 برابر اراضی رو باز است ادامه داد: نیازمند همکاری همه دستگاه‌های همکار برای توسعه گلخانه‌ها بخصوص آب منطقه‌ای و ادارات خدمات رسان از جمله برق و گاز هستیم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی اضافه کرد: در کنار همه این ادارات نیازمند تسهیل‌سازی و حمایت‌های عمیق بانک کشاورزی هستیم چرا که توسعه با حمایت‌ مالی گره خورده است.

ایجاد انگیزه برای سرمایه گذاری تسریع کننده تحقق نهضت گلخانه‌ای است

مدیر باغبانی جهادکشاورزی آذربایجان غربی بر ایجاد انگیزه در سرمایه‌گذاران تاکید دارد و لازمه سرعت بخشی به نهضت گلخانه‌ای در استان را به این موضوع منوط می‌داند چرا که به نظر این کارشناس محیط‌های کنترل شده باعث می‌شود تا میزان مصرف آب نسبت به فضای آزاد کمتر و عملکرد در واحد سطح افزایش می‌یابد.

به گفته حکمت جعفری، در تدوین الگوی کشت درختان باغی و استفاده از درختان کم آب بر جهت تغییر الگوی کشت از جمله پسته، سنجد، زعفران و انگور به علت کم آب بر بودن در دستور کار است.

وی می‌گوید که یکی از حرکت‌های مهم در استان در راستای افزایش بهره‌وری در کنار توسعه گلخانه‌ها شناسنامه‌دار کردن باغات استان است که درصددیم با هدفمندسازی، نهاده‌ها به اندازه کافی به دست کشاورز برسد و از سم، کود، نهاده‌ها و تسهیلات به بهترین شکل استفاده کنند.

مدیر باغبانی جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی اضافه کرد: سعی می‌شود تا پایان سال موضوع مدیریت و این 2 مبحث ترویج شود.

  • گروه خبری : اخبار,آرشیو خبری,معاونت بهبود تولیدات گیاهی
  • کد خبر : 57144
کلمات کلیدی
فرزانه  رحیمی
خبرنگار

فرزانه رحیمی

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
تنظیمات قالب