اجرای برنامه روز انتقال یافته های پژوهشی تحقیقاتی در محصول گندم در روستای ملاکندی شهرستان میاندوآب
برنامه روز انتقال یافته های پژوهشی تحقیقاتی در محصول گندم با حضور محققین مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجانغربی، کارشناسان جهاد کشاورزی و جمعی از گندمکاران شهرستان میاندوآب در مزرعه محوری پتانسیل عملکرد گندم واقع در اراضی روستای ملاکندی این شهرستان اجرا شد.

به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی میاندوآب محمد رضایی محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجانغربی با اشاره به اهمیت اجرای طرح های تحقیقاتی در راستای افزایش نفوذ دانش در عرصه های تولید گفت: طرح تحقیقاتی دستیابی به پتانسیل عملکرد در محصول گندم در یک مزرعه محوری به مساحت ۳ هکتار در روستای ملاکندی شهرستان میاندوآب و مشارکت ۲۵ کشاورز پیرامونی در سطح ۹۶ هکتار در حال اجرا است.
وی افزود: در این طرح کشت گندم روی پشته ها انجام گرفته و بمنظور کاهش مصرف آب، مزرعه به نوار آبیاری تیپ مجهز شده است.
رضایی "افزایش میزان تولید گندم در واحد سطح، کاهش خلاء عملکرد در مزارع گندم، شناسایی و تعیین مهم ترین عوامل محدود کننده پتانسیل عملکرد گندم در منطقه و افزایش ضریب نفوذ دانش و فناوری های جدید در میان گندمکاران" را از اهداف اجرای این طرح برشمرد.
محقق مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجانغربی به بیان مطالب علمی و توصیه های فنی در خصوص آماده سازی بستر بذر، رعایت تاریخ کشت، استفاده از بذور گواهی شده، رعایت تراکم مناسب بذر و تاثیر آن در جلوگیری از ورس، کشت روی پشته، آبیاری به موقع، استفاده از روش های نوین آبیاری از جمله نوار آبیاری تیپ، تغذیه اصولی بویژه استفاده از کودهای ریز مغذی و اهمیت رعایت تناوب زراعی در کنترل عوامل خسارتزا پرداخت.
در ادامه خلیل آریا دیگر محقق مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجانغربی مطالبی در زمینه معرفی علف های هرز، آفات و بیماریهای رایج در مزارع گندم، مدیریت تلفیقی آفات، روش های مبارزه شیمیایی برای کنترل عوامل خسارتزا با تاکید بر آفت سن و بیماریهای لکه برگی بویژه زنگ زرد ارائه کرد.
گفتنی است شرکت کنندگان در این برنامه ضمن بازدید از مزرعه محوری طرح پتانسیل عملکرد گندم از دو مزرعه پیرامونی این طرح نیز بازدید کردند.